τροποι Εξοικονομησης

Συμβουλές για εξοικονόμηση κάθε μέρα

Έξυπνα tips για να εξοικονομείς χρήματα κάθε μέρα

Το να βάζει κανείς ένα ποσό στην άκρη κάθε μέρα, μπορεί να φαίνεται ανέφικτο. Ακολουθώντας μερικά έξυπνα tips, θα δεις ότι τελικά το  να εξοικονομείς χρήματα κάθε μέρα είναι πιο εύκολο από ότι φαντάζεσαι.

Όταν αισθάνεσαι την επιθυμία να αγοράσεις κάτι που δεν είχες προγραμματίσει, περίμενε πρώτα να περάσουν 24 ώρες.

Κάνε καταγραφή των εξόδων σου: Για να μπορέσεις να ξεκινήσεις να εξοικονομείς χρήματα , είναι αναγκαίο να γνωρίζεις πού ξοδεύεις τα χρήματά σου καθημερινά. Χρησιμοποίησε μια δωρεάν εφαρμογή στο κινητό, ένα αρχείο excel ή ακόμα και χαρτί και μολύβι προκειμένου να καταγράφεις πόσα ξοδεύεις κάθε τόσο σε καφέ, ταξί, φαγητό κλπ. Στη συνέχεια μπορείς να βάζεις μικρούς στόχους εξοικονόμησης χρημάτων.

Κάνε έρευνα αγοράς πριν αγοράσεις κάτι: Με αυτόν τον τρόπο θα είσαι βέβαιος/η ότι το αγοράζεις στην καλύτερη τιμή της αγοράς. Υπάρχουν πλατφόρμες που συγκρίνουν εύκολα και γρήγορα τις τιμές τους ίδιου προϊόντος σε πολλά καταστήματα.

Ακολούθησε τον κανόνα των 24 ωρών: Όταν αισθάνεσαι την επιθυμία να αγοράσεις κάτι που δεν είχες προγραμματίσει, περίμενε πρώτα να περάσουν 24 ώρες. Συνήθως αυτός ο χρόνος είναι αρκετός για να διαπιστώσεις αν αυτή η αγορά τελικά είναι περιττή.

Γράψου σε προγράμματα επιβράβευσης: Πολλοί οργανισμοί προσφέρουν loyalty προγράμματα, μέσω των οποίων με κάθε αγορά μαζεύεις πόντους, που αξιοποιείς σε επόμενες αγορές. Τέτοια προνόμια μπορεί να σου προσφέρει και η πιστωτική, η χρεωστική και η προπληρωμένη κάρτα σου, μέσω του προγράμματος επιβράβευσης yellow.

Πήγαινε στο super market με λίστα: Χωρίς αυτήν είσαι επιρρεπής στο να αγοράσεις πράγματα που πιθανό δεν θα χρησιμοποιήσεις ποτέ.

Όρισε μια μέρα χωρίς έξοδα: Μπορεί να ακούγεται παράλογο, όμως εάν το εφαρμόζεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα δεις πως η αποταμίευσή σου θα αυξάνεται.

Μάθε στα παιδιά την αξία των χρημάτων και της αποταμίευσης: Μαζεύοντας το χαρτζιλίκι τους για να αγοράσουν ένα παγωτό ή ένα παιχνίδι που θέλουν, μαθαίνουν να θέτουν, από μικρή ηλικία, στόχους.΄

Βάζε τα ρέστα σε έναν κουμπαρά: Μια συνήθεια που ήταν πολύ διαδομένη παλαιότερα και παραμένει πάντα πολύ αποτελεσματική. Στην πιο σύγχρονη εκδοχή της, απλά στρογγυλοποίησε προς τα πάνω κάθε αγορά σου και μετέφερε το αντίστοιχο ποσό στον αποταμιευτικό σου λογαριασμό.

Εξοικονόμησε ενέργεια στο σπίτι σου: Υπάρχουν πολλοί τρόπο να εξοικονομήσεις χρήματα από τον λογαριασμό ηλεκτρισμού ή από τη θέρμανσή σου τον χειμώνα. Μάθε περισσότερα για το πώς μπορείς να το καταφέρεις.

Δοκίμασε το carpooling: Εάν μένεις κοντά σε κάποιον συνάδελφο μπορείτε να κανονίσετε να πηγαίνετε μαζί στο γραφείο. Με αυτόν τον τρόπο θα μοιράζεστε τα έξοδα της βενζίνης και θα επιβραδύνετε τη φθορά του αυτοκινήτου.

Προσπάθησε να αντικαταστήσεις κάποιες συνήθειες: Όπως για παράδειγμα το φαγητό απέξω. Παίρνοντας φαγητό από το σπίτι κάνεις καλό και στα οικονομικά και στην υγεία σου. Μάθε περισσότερα για το πώς να εξοικονομήσεις χρήματα αλλάζοντας κάποιες συνήθειες.

Έλεγχε τακτικά τις κινήσεις του λογαριασμού σου: Με αυτόν τον τρόπο θα ξέρεις ανά πάσα στιγμή το υπόλοιπό σου, αλλά και θα επιβλέπεις τις χρεώσεις σου. Με την υπηρεσία winbank alerts μπορείς να έχεις άμεση ενημέρωση μέσω SMS και email για συναλλαγές λογαριασμών, καρτών (πιστωτικών / χρεωστικών / προπληρωμένων), εντολών πληρωμής & χρηματιστηρί