τροποι Εξοικονομησης

Συμβουλές εξοικονόμησης για οικογένειες με παιδιά

Tips εξοικονόμησης για οικογένειες με παιδιά

Tα παιδιά έχουν έντονη καθημερινότητα. Φροντιστήρια, εξωσχολικές δραστηριότητες, παιχνίδι με φίλους, πάρτι κλπ. Σαν γονιός, είναι λογικό να σκέφτεσαι τρόπους να εξοικονομήσεις κάποια χρήματα, χωρίς να στερήσεις τίποτα από τα παιδιά σου.

Από την άλλη, σίγουρα κάνεις όνειρα και για το μέλλον των παιδιών σου. Τα παρακάτω tips θα σε βοηθήσουν να εξοικονομήσεις κάποια από τα χρήματα που ξοδεύεις για τα παιδιά, ώστε να μπορέσεις να αυξήσεις την αποταμίευσή σου για το μέλλον τους.

Μάθε εγκαίρως τις ημέρες δωρεάν εισόδου σε μουσεία και οργάνωσε εκπαιδευτικές επισκέψεις με τα παιδιά.

1. Εκμεταλλεύσου προσφορές και εκπτώσεις.

Αυτός είναι ίσως ο πιο απλός τρόπος να εξοικονομήσεις χρήματα. Υιοθέτησέ τον για όλα τα ψώνια που αφορούν τα παιδιά, από τα ρούχα, μέχρι τα σχολικά και τα είδη πρώτης ανάγκης και δες πραγματική διαφορά. Websites όπως το yellowday.gr σε βοηθούν να βρεις τις καλύτερες προσφορές, και προτάσεις για ό, τι χρειάζεσαι καθημερινά σε σχέση με τα παιδιά. 

Επίσης, θυμήσου ότι οι online αγορές, σε βοηθούν να κάνεις οικονομία, όχι μόνο γιατί οι τιμές συνήθως είναι πιο χαμηλές, αλλά και γιατί δεν χρειάζεται να μετακινηθείς, να πληρώσεις parking κλπ. Ακόμα, όταν ψωνίζεις online είναι λιγότερο εύκολο να παρασυρθείς και να αγοράσεις πράγματα που δεν χρειάζεσαι.

2. Ενημερώσου για τις δωρεάν εκδηλώσεις.

Κατά τη διάρκεια του έτους, και κυρίως κοντά στις γιορτές, διοργανώνονται πληθώρα εκδηλώσεων για τα παιδιά με μηδενικό εισιτήριο. Εργαστήρια χειροτεχνίας ή πειραμάτων, θεατρικές παραστάσεις, προβολές κλπ. δίνουν στα παιδιά μεγάλη χαρά, ενώ μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα χρήματα που θα ξόδευες για μια παρόμοια έξοδο, ώστε να καλύψεις μια άλλη πιο βασική ανάγκη τους.

3. Ψάξε τις ημέρες δωρεάν εισόδου σε μουσεία.

Κάθε χρόνο ανακοινώνονται διάφορες μέρες, κατά τη διάρκεια της χρονιάς, όπου μπορεί κανείς να επισκεφτεί όλα τα μουσεία της χώρας, χωρίς εισιτήριο. Μάθε εγκαίρως τις ημέρες και οργάνωσε εκπαιδευτικές επισκέψεις με τα παιδιά. Πες το και στους άλλους γονείς, θα το εκτιμήσουν!

4. Πάρτι; Καν’ το μόνος σου.

Τα πάρτι των παιδιών απαιτούν συνήθως ένα μεγάλο budget. Είναι όμως απαραίτητο; Εάν αντικαταστήσεις τον χώρο με μια δημοτική παιδική χαρά ή ένα πάρκο κοντά στο σπίτι και ετοιμάσεις εσύ σπιτικές λιχουδιές, μπορείς σίγουρα να εξοικονομήσεις κάποια χρήματα.

Επίσης, για τα δωράκια των παιδιών μπορείς να βρεις άπειρες ιδέες στο internet ώστε να τα φτιάξεις μόνος/η σου. Ζήτησε από το παιδί ή τα παιδιά σου να σε βοηθήσουν και προετοιμάστε μαζί το πάρτι. Με τα χρήματα που θα εξοικονομήσεις μπορείς να του πάρεις το δώρο που τόσο θέλει ή να παραγγείλεις μια εντυπωσιακή τούρτα.

5. Μάθε στα παιδιά σου πώς να εξοικονομούν χρήματα.

Μαθαίνοντας στα παιδιά από μικρά πώς να διαχειρίζονται το χαρτζιλίκι τους θα τους θέσεις γερές βάσεις για το μέλλον. Δεν χρειάζεται αυτή η εκπαίδευση να είναι αναλυτική. Μπορείς απλά να τα βοηθήσεις να κατανοήσουν τα βασικά γύρω από τις έννοιες «ξοδεύω», «εξοικονομώ» και «αποταμιεύω» για να καλύψω μια ανάγκη τους ή να κάνουν ένα όνειρό τους πραγματικότητα.

6. Φέρε τα παιδιά σου σε επαφή με την φύση.

Όλα τα παιδιά αγαπούν την επαφή με την φύση, καθώς τους δίνει την απαραίτητη γι ‘ αυτά ελευθερία να εξερευνήσουν αλλά και να εκτονωθούν. Πολλές φορές μια Κυριακή με πικ νικ και ποδήλατα σε ένα πάρκο, είναι πιο πολύτιμη για τα παιδιά από οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα που απαιτεί χρήματα.Ακολουθώντας τις παραπάνω συμβουλές θα μπορέσεις να προσφέρεις όμορφες εμπειρίες και αναμνήσεις στα παιδιά σου, αλλά και ταυτόχρονα να εξοικονομήσεις χρήματα που θα σε βοηθήσουν να κάνεις τα όνειρά τους πραγματικότητα. Μην ξεχνάς να επιβραβεύεις τον εαυτό σου συχνά και να επισκέπτεσαι το apotamievo.gr για να αντλείς έμπνευση.