τροποι Αποταμιευσης

Συμβουλές αποταμίευσης για το ταξίδι των ονείρων σου

Εικόνα άρθρου

Όλοι έχουμε κατά νου ένα ταξίδι που ονειρευόμαστε να κάνουμε, όμως δεν το επιχειρούμε γιατί αισθανόμαστε ότι το κόστος του είναι απαγορευτικό. Είναι όμως έτσι ή υπάρχουν λύσεις που θα μπορούσαν να σε βοηθήσουν να πραγματοποιήσεις το όνειρό σου;

Είναι λογικό να θέλεις να προσφέρεις στον εαυτό σου ή και στα αγαπημένα σου πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες, όπως ένα ταξίδι, όπως είναι λογικό να αναρωτιέσαι για το πώς θα μπορούσες να κάνεις το ταξίδι που ονειρεύεσαι. Ξεκίνησε την οργάνωσή του εγκαίρως και άρχισε από σήμερα να αποταμιεύεις γι’ αυτό!

Για να αποφύγεις υπερτιμημένες εμπειρίες και να βρεις οικονομικές εναλλακτικές, αναζήτησε tips από άλλους ταξιδιώτες στις σχετικές ιστοσελίδες.

Παρακάτω θα βρεις κάποιες συμβουλές για την καλύτερη οργάνωση του ταξιδιού σου:

Προσδιόρισε το πότε θες να ταξιδέψεις.

Το πιο σημαντικό βήμα είναι να αποφασίσεις πότε θα ήθελες να πραγματοποιήσεις το ταξίδι σου και να επιλέξεις την κατάλληλη περίοδο. Η ημερομηνία θα πρέπει να συνδυάζει τόσο την εποχή που θέλεις να ταξιδέψεις όσο και το χρονικό διάστημα που χρειάζεται για να συγκεντρώσεις το απαιτούμενο ποσό. Μπορείς να προσδιορίσεις εύκολα το χρονικό αυτό διάστημα με τον Υπολογισμό Ποσού Απόταμίευσης που θα βρεις στο apotamievo.gr.

Ορίζοντας λοιπόν το πότε θα ταξιδέψεις, ορίζεις ξεκάθαρα τον στόχο για τον οποίο ξεκινάς να αποταμιεύεις, ενώ παράλληλα σχεδιάζεις και την υλοποίησή του με το χαμηλότερο δυνατό κόστος. 

Οργάνωσε το ταξίδι σου έγκαιρα και προτίμησε περιόδους χαμηλής ζήτησης.

Συνήθως, όσο πιο νωρίς κλείσεις τα εισιτήριά σου ή τη διαμονή σου τόσο καλύτερες early booking προσφορές βρίσκεις. Οι προσφορές εξαρτώνται και από την περίοδο που ταξιδεύεις, γι’ αυτό καλό είναι να κάνεις την έρευνα σου και, εάν μπορείς, να αποφύγεις τις περιόδους υψηλής ζήτησης

Εάν διαθέτεις ή μπορείς να αποκτήσεις μια κάρτα, η οποία να συμμετέχει σε πρόγραμμα συλλογής μιλίων από τις καθημερινές αγορές σου, όπως η Miles & More World Mastercard μπορείς να επωφεληθείς από μειωμένες τιμές ή ακόμα και από δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια.

Μπορείς επίσης να εξασφαλίσεις προνομιακές τιμές και από τα loyalty προγράμματα ξενοδοχείων και αεροπορικών εταιριών. 

Κάνε την καλύτερη, «value for money» επιλογή για τη διαμονή σου.

Είτε επιλέξεις ένα πολυτελές ξενοδοχείο, ένα hostel, είτε ένα διαμέρισμα, σύγκρινε τις τιμές στις αντίστοιχες πλατφόρμες για να βρεις την κατάλληλη λύση για τη διαμονή που θέλεις στο budget που διαθέτεις. Λάβε υπόψη σου τις κριτικές των επισκεπτών, ώστε να εξασφαλίσεις ότι η εμπειρία σου θα είναι όσο πιο κοντά γίνεται σε αυτό που θα ήθελες.

Πριν προχωρήσεις σε κράτηση, επικοινώνησε απευθείας με το κατάλυμα που σε ενδιαφέρει, γιατί είναι πιθανό να λάβεις μια ακόμα καλύτερη προσφορά.

Προγραμμάτισε από πριν όλα τα μέρη που θέλεις να επισκεφτείς στο ταξίδι σου.

Εάν στο ταξίδι σου πρόκειται να επισκεφτείς μουσεία και αξιοθέατα ή κάποιους κοντινούς προορισμούς, προγραμμάτισε από πριν τις επισκέψεις σου και κάνε online κρατήσεις. Έτσι, θα γνωρίζεις με ακρίβεια τα χρήματα που χρειάζεσαι και επιπλέον επιτυγχάνεις καλύτερες τιμές.

Για να αποφύγεις υπερτιμημένες εμπειρίες και να βρεις οικονομικές εναλλακτικές, αναζήτησε tips από άλλους ταξιδιώτες στις σχετικές ιστοσελίδες.

Ζήσε μια πόλη, όπως οι ντόπιοι.

Ενημερώσου για τα μέσα μαζικής μεταφοράς του προορισμού που πρόκειται να επισκεφτείς και μετακινήσου όπως οι ντόπιοι, μειώνοντας κατά πολύ τα έξοδα μεταφοράς σου.

Επίσης, κατά τη διάρκεια που θα βρίσκεσαι εκεί, μπορείς να απολαύσεις τοπικές γεύσεις σε εστιατόρια που δεν απευθύνονται σε τουρίστες, χωρίς να πληρώσεις μια περιουσία. Βρες πληροφορίες για τα εστιατόρια της περιοχής και επίλεξε έξυπνα, αφού πρώτα διαβάσεις και τις αντίστοιχες κριτικές.

Μια καλή εναλλακτική είναι να ετοιμάζεις και μόνος σου κάποια από τα γεύματά σου, ψωνίζοντας από τοπικά παντοπωλεία ή super market.

Το σημαντικότερο tip είναι να μην ξεχνάς ποτέ τον στόχο σου! 

Διάβαζε συχνά για την ιστορία και τα μέρη του τόπου που θέλεις να επισκεφτείς και ακολούθησε σελίδες στα social media, με σχετικό περιεχόμενο. Έτσι, δεν θα χάσεις την επαφή σου με το στόχο σου και θα παίρνεις δύναμη για να συνεχίσεις την προσπάθεια!

Τέλος, για περισσότερα tips, αλλά και έμπνευση γύρω από την αποταμίευση, μπορείς πάντα να επισκέπτεσαι το apotamievo.gr.