τροποι Αποταμιευσης

Πραγματοποίησε κάθε ευχή του!

Πραγματοποίησε κάθε ευχή του!

Από τη στιγμή που γινόμαστε γονείς, εκτός από απεριόριστη αγάπη για το παιδί μας, αισθανόμαστε και μια έντονη επιθυμία να μπορούμε να κάνουμε κάθε του ευχή πραγματικότητα.

Η επιθυμία αυτή παραμένει σταθερή από την πρώτη μέρα της ζωής του, και το μόνο που αλλάζει είναι οι εμπειρίες και τα πράγματα που θέλουμε να του προσφέρουμε ενώ αυτό μεγαλώνει: ένα παιδικό πάρτι όπως ακριβώς το ονειρεύεται, το πρώτο του ποδήλατο, ένα laptop, η αλλαγή της διακόσμησης του παιδικού του δωματίου σε εφηβικό κοκ.

Η αποταμίευση είναι ο τρόπος να πραγματοποιήσουμε κάθε μικρή ή μεγαλύτερη ευχή του παιδιού μας, ακόμη και για το κοντινό μέλλον.

Για όλα αυτά όμως που θέλουμε να του προσφέρουμε, συχνά αγωνιούμε για το αν θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε οικονομικά. Λύση σε αυτό μπορεί να προσφέρει η αποταμίευση.

Παραδοσιακά η αποταμίευση για το παιδί είναι συνδεδεμένη στο μυαλό όλων με μακροχρόνιους στόχους, όπως οι σπουδές, το ξεκίνημα της επαγγελματικής ζωής κτλ.

Πρακτικά όμως, η αποταμίευση είναι ο τρόπος να πραγματοποιήσουμε κάθε μικρή ή μεγαλύτερη ευχή του παιδιού μας, ακόμη και για το κοντινό μέλλον.

Και φυσικά υπάρχουν και μικρές πρακτικές που, αν τις ακολουθήσουμε, θα είναι πιο εύκολο να πετύχουμε το σκοπό μας:

1. Θέστε έγκαιρα τους στόχους για τους οποίους θα χρειαστεί να αποταμιεύσετε

Καταγράψτε τα έξοδα που γνωρίζετε ότι θα χρειαστεί να πραγματοποιήσετε για το παιδί σας, για τα επόμενα 1-2 χρόνια. Συμβουλευτείτε το Calculator Στόχων (link), για να υπολογίσετε πόσα χρήματα πρέπει να αποταμιεύετε για να πετύχετε τους στόχους σας.


2. Ξεκινήστε αμέσως

Μην ξεχνάτε πως, όσο πιο νωρίς ξεκινήσετε να αποταμιεύετε, τόσο πιο εύκολα θα πετύχετε τους στόχους σας.


3. Επιλέξτε την κατάλληλη αποταμιευτική λύση

Είναι σημαντικό να μπορούμε να έχουμε άμεση και εύκολη πρόσβαση στα χρήματα που αποταμιεύουμε, όταν έρχεται η στιγμή να αγοράσουμε αυτό για το οποίο αποταμιεύαμε.


Και φυσικά, είναι πάντα προτιμότερο να αποταμιεύουμε συστηματικά και με αυτόματο τρόπο, το ίδιο ποσό κάθε μήνα. Έτσι αυξάνουμε τις πιθανότητες να είμαστε συνεπείς στην αποταμιευτική μας προσπάθεια!


Ενημερωθείτε εδώ για τον Αποταμιευτικό Λογαριασμό yellowkid, την λύση που έχει σχεδιάσει η Τράπεζα Πειραιώς ειδικά για τις ανάγκες της αποταμίευσης για το παιδί.