τροποι Αποταμιευσης

Οι καθημερινές σου αγορές σύμμαχός σου στην αποταμίευση

Οι καθημερινές σου αγορές σύμμαχός σου στην αποταμίευση

Οι πρωτόγνωρες συνθήκες της τρέχουσας χρονιάς έχουν αλλάξει – μεταξύ –άλλων- και τις συνήθειες μας στον τρόπο που κάνουμε τις αγορές μας. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο αποφυγής των φυσικών επαφών, απαιτείται ο περιορισμός στη χρήση των μετρητών ενώ όλο και μεγαλύτερη απήχηση έχουν οι αγορές online. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να χρησιμοποιούμε πλέον τη χρεωστική μας κάρτα σε όλες μας τις αγορές, ακόμη και στις πιο μικρές!

«Τα ρέστα των €0,50 που παίρνεις από τον πρωινό σου καφέ, αντιστοιχούν σε περίπου €180 τον χρόνο»

Πώς θα μπορούσε αυτή η νέα συνήθεια να βοηθήσει την αποταμίευσή μας;

Πολλοί από εμάς έχουμε ακόμη έντονες αναμνήσεις από την παιδική μας ηλικία, με τους γονείς μας επιστρέφοντας σπίτι να ρίχνουν τα κέρματα που πήραν ως ρέστα από τα ψώνια της ημέρας σε έναν κουτί, βάζο ή κουμπαρά. Αυτή η τόσο απλή πρακτική ήταν παραδοσιακά ο πιο εύκολος τρόπος να αποταμιεύει ένα νοικοκυριό, χωρίς να το καταλαβαίνει.

Καθώς πλέον οι περισσότερες αγορές μας γίνονται χωρίς μετρητά, τι καλύτερο αυτή η διαδικασία να γίνεται αυτόματα κάθε φορά που χρησιμοποιούμε τη χρεωστική μας κάρτα, χωρίς εμείς να χρειάζεται να κάνουμε οποιαδήποτε ενέργεια.

Πως; Απλά, το ποσό κάθε αγοράς στρογγυλοποιείται αυτόματα προς τα πάνω στο πλησιέστερο ευρώ και τα «ψιλά» που περισσεύουν μεταφέρονται αυτόματα στον αποταμιευτικό μας λογαριασμό. Αναρωτιέσαι αν αξίζει αυτή η πρακτική: Αρκεί να σκεφτείς ότι τα ρέστα των €0,50 που έπαιρνες σε μετρητά από τον πρωινό σου καφέ, αντιστοιχούν σε περίπου €180 τον χρόνο. Αν προσθέσεις και τα «ρέστα» από άλλες καθημερινές αγορές, το ποσό που μπορείς τελικά να συγκεντρώσεις χωρίς να το καταλάβεις, αυξάνεται ακόμη περισσότερο. Θυμήσου λίγο το ποσό που μαζευόταν στο βάζο…

Με αυτόν τον τρόπο μπορείς εύκολα να πετύχεις έναν μικρό στόχο αποταμίευσης, ή να φθάσεις πιο γρήγορα στην ολοκλήρωση ενός μεγαλύτερου!

Μάθε περισσότερα εδώ για την υπηρεσία Pay & Save, που σχεδιάστηκε ακριβώς για τον σκοπό αυτό, αφού σε βοηθά να αποταμιεύεις αυτόματα, κάθε φορά που πραγματοποιείς τις αγορές σου με χρεωστική κάρτα της Τράπεζας Πειραιώς.