τροποι Αποταμιευσης

Πώς θα οργανώσεις το γάμο των ονείρων σου χωρίς να ξοδέψεις μια περιουσία;

Πώς θα οργανώσεις το γάμο των ονείρων σου χωρίς να ξοδέψεις μια περιουσία;

Φυσικά και υπάρχει τρόπος να κάνεις τον γάμο των ονείρων σου πραγματικότητα, χωρίς να ξοδέψεις παραπάνω χρήματα από αυτά που μπορείς να διαθέσεις.

Δες παρακάτω μερικές έξυπνες συμβουλές!

Αποφασίστε ποιες είναι οι επιθυμίες σας ως ζευγάρι;

Οι επιλογές που υπάρχουν για την οργάνωση ενός γάμου είναι αμέτρητες και το πρώτο βήμα για την οργάνωση του γάμου σας είναι να αποφασίσετε τι θέλετε. Προτιμάτε έναν λιτό γάμο με λίγους φίλους και συγγενείς σε ένα ρομαντικό ξωκλήσι, ή έναν μεγαλοπρεπή γάμο με όλους σας τους φίλους και τους συναδέλφους; Ονειρεύεστε ένα beach πάρτυ μετά τον γάμο ή επιθυμείτε μια δεξίωση με φαγητό για τους καλεσμένους σας;

Συχνά το πρώτο αυτό βήμα είναι το πιο δύσκολο καθώς το ζευγάρι προσπαθεί να ικανοποιήσει τόσο τις επιθυμίες όσο και τα όνειρα των συγγενών και των φίλων. Μην ξεχνάς όμως ότι αυτός είναι ο δικός σας γάμος!

Καθόρισε το budget του γάμου

Προσπάθησε να καταγράψεις όλα τα έξοδα του γάμου, αλλά και του ταξιδιού που πιθανώς θέλετε να κάνετε, προκειμένου να καθορίσεις το budget σου. Ρώτησε άλλα ζευγάρια που είχαν πρόσφατα αντίστοιχη εμπειρία και κάνε μια έρευνα αγοράς.

Χρησιμοποιώντας τον Υπολογισμό Ποσού Απόταμίευσης που θα βρεις στο apotamievo.gr θα κατανοήσεις αν μπορείς να συγκεντρώσεις το ποσό που θα χρειαστείς, ή αν θα πρέπει να μειώσεις το budget σου αλλάζοντας κάποιες από τις προτεραιότητές σου.

Όρισε τις προτεραιότητές σας

Αν και το δικό σας budget σας είναι περιορισμένο, είναι σημαντικό να θέσετε προτεραιότητες στις επιθυμίες σας, ώστε να μπορέσετε να έχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα με τα λεφτά που διαθέτετε.

Για κάποια ζευγάρια μπορεί το φαγητό και ο χώρος της δεξίωσης να είναι αδιαπραγμάτευτες επιθυμίες τους. Άλλα ζευγάρια προτιμούν να διαθέσουν λιγότερα χρήματα σε μπομπονιέρες και διακόσμηση, προκειμένου να έχουν χρήματα για να πραγματοποιήσουν το ταξίδι γάμου που ονειρεύονται. Πολλοί επιλέγουν τον πολιτικό γάμο, για να εξοικονομήσουν χρήματα για άλλους σκοπούς.

Επίλεξε την εποχή, αλλά και την ημέρα του γάμου

Η εποχή παίζει σημαντικό ρόλο στο κόστος ενός γάμου. Όπως είναι φυσικό, το καλοκαίρι οι τιμές μιας δεξίωσης τείνουν να είναι υψηλότερες. Το ίδιο ισχύει και για τις ημέρες.  Όπως θα διαπιστώσεις μόλις ξεκινήσεις την έρευνά σου, το Σάββατο, το κόστος ενοικίασης ενός χώρου είναι συνήθως υψηλότερο.

Αν η εποχή και η μέρα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία για σένα, θα μπορούσες να πρωτοτυπήσεις, και ταυτόχρονα να εξοικονομήσεις χρήματα, κάνοντας τον γάμο σου ένα κυριακάτικο πρωινό του χειμώνα.

Επιμελήσου εσύ τα προσκλητήρια, τις μπομπονιέρες και τη διακόσμηση

Η διακόσμηση είναι ένας αρκετά δαπανηρός παράγοντας σε ένα γάμο. Μερικές φορές ισχύει το ίδιο και για τα προσκλητήρια και τις μπομπονιέρες. Εάν έχεις αποφασίσει να κάνεις ένα λιτό γάμο, με λίγους καλεσμένους, τότε μπορείς να επιχειρήσεις να φτιάξεις κάποια από αυτά, στο σπίτι. Στο internet θα βρεις άπειρες ιδέες για στολισμό του χώρου, προσκλητήρια, αλλά και οικονομικές μπομπονιέρες.

Επίσης, μια οικολογική αλλά και οικονομική επιλογή είναι αντί να τυπώσεις προσκλητήρια να στείλεις μια e-πρόσκληση, με e-mail! 

Δημιούργησε μια έξυπνη λίστα γάμου

Οι επιλογές για τη λίστα γάμου είναι πολλές. Διάλεξε αυτή που ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες σας, ώστε τα δώρα των καλεσμένων σας να έχουν πραγματική αξία.

Και τέλος μην ξεχνάς! Μετά από λίγα χρόνια, το μόνο που θα θυμάσαι και θα αναπολείς από την ημέρα του γάμου σου θα είναι οι όμορφες στιγμές και η χαρούμενη διάθεση, και όχι οι λεπτομέρειες του στολισμού ή της δεξίωσης!