τροποι Αποταμιευσης

Αποταμίευση για τις σπουδές των παιδιών

Ποτέ δεν είναι νωρίς να ξεκινήσεις να αποταμιεύεις για τις σπουδές των παιδιών

Μαζί με κάθε νέο μέλος μιας οικογένειας γεννιούνται επίσης και όνειρα για το μέλλον του. Να μεγαλώσει, να πάει σχολείο, να σπουδάσει, να διαπρέψει. Όλα αυτά, και κυρίως οι σπουδές, απαιτούν καλή οργάνωση, προγραμματισμό και αποταμίευση!

Όταν λοιπόν έρχεται η κουβέντα στις σπουδές, ακόμα κι αν το παιδί μόλις ξεκίνησε το δημοτικό, είναι λογικό να έρχεσαι αντιμέτωπος/η με ερωτήματα όπως «Πόσα χρήματα θα χρειαστώ για τις σπουδές του», «Πότε πρέπει να ξεκινήσω να βάζω κάποια χρήματα στην άκρη», «Πού να τοποθετήσω αυτά τα χρήματα και πώς θα εξασφαλίσω καλύτερες αποδόσεις»; Χαλάρωσε. Οργάνωσε τη σκέψη σου και διάβασε παρακάτω πώς μπορείς να αποταμιεύσεις κάποια χρήματα για τις σπουδές των παιδιών σου, εύκολα και χωρίς να στερηθείς.

Όσο ακόμα το παιδί είναι μικρό, έχεις το χρόνο να δημιουργήσεις το επιθυμητό κεφάλαιο, χωρίς ιδιαίτερο άγχος για το πώς θα αντιμετωπίσεις κάτι απρόοπτο.

1ος Κανόνας: Ξεκίνα νωρίς να αποταμιεύεις

Όπως είναι λογικό, όσο μικρότερο είναι το χρονικό διάστημα κατά το οποίο πρέπει να συγκεντρώσεις κάποια χρήματα, τόσα περισσότερα τα χρήματα που θα πρέπει να βάζεις στην άκρη κάθε μήνα. Όσο ακόμα το παιδί είναι μικρό, έχεις το χρόνο να δημιουργήσεις το επιθυμητό κεφάλαιο, χωρίς ιδιαίτερο άγχος για το πώς θα αντιμετωπίσεις κάτι απρόοπτο. Άσε που όσο το αφήνεις τόσο πιο δύσκολο θα σου φαίνεται. Το παν στην αποταμίευση είναι το πρόγραμμα και οι εφικτοί στόχοι.

2ος Κανόνας: Ξεκίνα τώρα με ένα μικρό ποσό και στο μέλλον το αυξάνεις

Το σημαντικό είναι να ξεκινήσεις και να συνεχίσεις την προσπάθεια με συνέπεια. Μόνο έτσι θα μπορέσεις να φτάσεις στο επιθυμητό αποτέλεσμα και να απολαύσεις τους καρπούς της αποταμίευσής σου, αφού θα είσαι σε θέση να προσφέρεις στα παιδιά σου την καλύτερη, δυνατή εκπαίδευση.

3ος Κανόνας: Μίλησε στο παιδί σου για την αποταμίευση

Ξεκίνα να μιλάς με το παιδί σου για την αποταμίευση από νωρίς. Με αυτόν τον τρόπο, το παιδί μεγαλώνοντας κατανοεί ότι είναι προτιμότερο να στερηθεί ένα υλικό αγαθό, προκειμένου το ποσό αυτό να αποταμιευτεί για το δικό του μέλλον. Δίνεις έτσι ένα σπουδαίο μάθημα στο παιδί σου, αλλά ταυτόχρονα κάνεις πιο εύκολη και τη δική σου αποταμιευτική προσπάθεια.

4ος Κανόνας: Προτίμησε λύσεις που είναι σχεδιασμένες για μακροχρόνια αποταμίευση

Ειδικά για την αποταμίευση που αφορά στο μέλλον των παιδιών, βοηθά συχνά αυτή να γίνεται μέσω ενός ειδικού αποταμιευτικού προγράμματος, με  συνέπεια, και η διαχείριση των χρημάτων που βάζεις στην άκρη να γίνεται από ειδικούς. Με αυτόν τον τρόπο είναι πολύ πιο πιθανό να καταφέρεις τελικά να μαζέψεις το κεφάλαιο που θέλεις.

Τώρα που έμαθες πώς, επίλεξε το αποταμιευτικό πρόγραμμα  που ταιριάζει καλύτερα σε αυτόν τον στόχο σου.